Reçel Çok Şekerli Olursa Ne Yapılır?


Reçel hemen her kadının deneyimlediği bir tatlıdır. Taze meyvelerden yapılan kavanozlarca reçel, kış aylarında afiyetle yenir. Her yemek ya da tatlıda olduğu gibi reçel yapımı sırasında da bazı püf noktalar bulunur. Örneğin şekerli meyveler için kullanılacak şeker miktarı ile daha ekşi meyvelerde kullanılacak şeker miktarı aynı olamaz. Aksi halde şekerli meyveler ile yapılan reçeller haddinden fazla koyu be iç bayıltan bir hale gelir. Reçeli şekere boğmak tabiri de buradan gelmiştir. Her şeyin olduğu gibi şekerin fazlası da söz konusu reçel dahi olsa istenmeyen bir durumdur. Ancak böyle bir aksilik yaşandıysa elbette yapılan reçel çöpe atılmamalıdır. Çünkü her şeyin olduğu gibi bu durumunda bazı çözümleri mevcut.

Biraz Daha Su Eklenebilir

Reçel yapıldıktan sonra fazla şeker kullanıldığı fark edilirse endişeye kapılmaya gerek yok. Şekerli tadı çözecek miktarda sıcak su eklenerek reçeli tekrar kaynatmak bu soruna uygulanabilecek en klasik yöntemdir. Ancak suyu çok kaçırmamak önemlidir. Aksi halde reçelin kıvamı da bozulabilir. Bu nedenle kontrollü bir şekilde çay bardakları yardımı ile sıcak su ilave edilmelidir.

Limon Kabukları Ekleyin

Limonun çare olmadığı şey neredeyse yoktur. Reçelin tadını düzenlemek için de limondan yararlanılabilir. Su eklemekten çekinenler ve reçelin kıvamını bozmaktan korkanlar için bu yöntem daha güvenilirdir. Bir limonun kabuğunu soyup reçelin içine atmak ve 20 dakika daha kaynatmak reçelin tadını dengeleyecektir. Ancak çok fazla limon kabuğu eklemek reçelin tadını bozabilir. Bu nedenle orta boy bir limonun kabukları yeterli olacaktır.

Daha Az Şekerli Reçel

Eğer her iki yöntem de riskli geldi ve denenmek istenmiyor ise daha güvenilir bir yöntem daha var. o da yeni bir reçel kaynatmak. Yani reçel hangi meyveden yapıldıysa yine aynı meyveden ancak bu kez çok daha az şekerle reçel kaynatılmalıdır. Daha doğrusu şeker miktarı az olacağı için buna şurup demek de mümkündür. Daha sonra bu az şekerli şurup şekeri yüksek olan reçele ilave edilir ve tat dengelenmiş olur.

Reçelin de Faydaları Var

Her besinin kendine göre insan sağlığın bir faydası ya da zararı bulunuyor. Reçel de bunlardan bir tanesi. Özellikle şeker miktarını doğal yollardan karşılaması reçelin faydaları arasında ilk sırada yer alıyor. Ayrıca soğuk kış günlerinde vücuda direnç kazandırması ve potasyum açısından zengin olması da bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı oluyor.